Ansiktet er sjelens speil!

Denne "frasen" kom jeg over i dag. Og den fikk meg til å tenke. For det stemmer jo!

Ansiktet er sjelens speil, ansiktet gjenspeiler hvordan vi har det. Har vi det trist, ser vi triste ut. Er vi glade, så smiler ansiktet. Er vi trøtte, så ser vi trøtte ut. Er vi usikre, så vises usikkerheten i lang vei. Dere skjønner poenget? Jeg tror at vi kan lese mye på mennesker ved å se på ansiktsmimikken, smilet og øynene. Det er faktisk mange som det oser ondskap av, mens andre stråler det godhet & positivitet av.

Man møter på og ser mange sjeler i løpet av en dag. Og når jeg tenker meg om, så er det ikke mange som ser tilfreds ut. Det er så mange som ser slitne og tomme ut - og det er jo utrolig synd. Vi er så heldige å ha fått tildelt dette ene fantastiske livet på jorda og da må vi jo få det beste ut av dette livet også. Den følelsen av å leve er jo så fantastisk. Enten det er å sprenge nye grenser, bli kjent med nye mennesker, lytte på regndråper som treffer vinduet. Ja faktisk, alt ifra de store hendelsene her i livet til de små øyeblikkene.

Jeg tror nok at det meste av livsgleden sitter i hodet. Det hjelper ikke å tro, at det er de materialske tingene som gjør deg lykkelig. Man må gå inn i seg selv og jobbe med det indre. Har du det bra på innsiden, så stråler det av deg på utsiden - true story!♥ 

Det er så meningsløst å våkne opp hver morgen uten å ha noe å se fram til. Hvordan jobber man med seg selv innenfra?  Nå er jeg ingen psykolog, men jeg tenker, reflekterer og bruker mye av mine egne erfaringer fra livets skole.

 

♥ Passion! Jeg har så absolutt tro på at man bør ha en passion/hobby her i livet, det er her man kan drømme seg bort, og koble litt bort ifra hverdagen. Det er når man klarer å koble ut at man får påfyll, påfyll som gir deg energi.

 ♥ Glede! Man skal glede seg til å stå opp hver dag! Gjør du det, så vil jeg tørre å si at man har et meningsfullt liv. Ingen kan komme å fortelle deg hvordan du skal leve DITT liv, du må gjøre det som er rett for deg, og det som gir deg positivt påfyll.

♥ Nyt og elsk - hver dag! Hva akkurat det er, kan være så mangt. En tur i skogen, filmkveld midt i uka med bestevenn eller kjærest, en sjokoladebit, trening, god mat, ett glass vin på en tirsdag. Det er faktisk kun fantasien og lysten som stopper deg!

♥ Jobb/skole! Vi bruker mye av tiden og energien vår på jobb/skole. Sørg derfor for å velge en utdanningen som gir deg noe, og som kan sikre deg drømmejobben. Det samme gjelder også jobben. Jeg velger heller å tjene mye mindre, og sikre meg en jobb som gir meg mye positivt påfyll, selvutvikling og som det er mening i - kontra det å måtte jobbe meg ihjel for å kunne tjene mye mer og ikke ha tid til noe. Hvordan skal jeg da klare å nyte livet, hvis jeg bare graver meg ned i jobben?! 

 

I bunn og grunn, så handler det om å ta de rette valgene for seg selv. Selv om man kanskje tar noen uheldige valg underveis, så lærer man også av det (forhåpentligvis). Det er slik man stadig kommer nærmere for å finne sin indre ro!

 

Livet er til for å nytes, det er min mening!

God mandag ♥

  

 

 

 

 

 

 

 

Én kommentar

Nia

02.04.2013 kl.20:52

Godt skrevet, helt enig med deg :)

Skriv en ny kommentar

hits