Våre forbilder!?

Mange av oss som er styrkefrelst og muskelfrelst, har noen forbilder som vi ser opp til. Det er ikke til å legge skjul på, at det er mye steroider og doping i den såkalte fitness verden. Og mange av våre såkalte muskelbunter som vi ser opp til, er ofte fulle av steroider. Jeg sier ikke at ALLE er det, men mange er det. Er det slike forbilder vi vil se opp til? Doping og steroider, er så absolutt ikke en del av en sunn livsstil. 

 

Selv om både Arnold og Larissa er to verdenskjente navn - så kan man kanskje spørre seg selv, om det ligger mer bak de kroppene enn kun hardt arbeid!?

 

 

Er dette realistisk uten ulovlige virkemidler?

 

Jeg synes heller, at man skal se opp til de vanlige menneskene på gymmet. De som presser seg, psyker seg opp til hver økt, de som drar på trening for å få framgang - og som faktisk når sine delmål. Selv om det tar tid å bli sterk, så er det fult mulig å løfte grisetunge vekter. Det skjer ikke over natten, men man kan fult mulig bli sterk uten steroider! Det er da du får en atletisk kropp, og ikke en boler kropp. Det er mye mer råere, å se vanlig ut med klær - for så å sjokkere over hvordan man ser ut med lite klær.

En stk powerman man som jeg ser opp til - han er supersterk, ser vanlig ut og har brukt tid på å bli sterk. Det er disse vi skal se opp til! De som er vanlige, og som pusher seg på den gode gamledagse metoden. Jobb heller med hodet, istedenfor å ta midler som stresser kroppen din.

  

 

Det er viktig å tenke på HVORFOR vi begynner å trene, og hvorfor vi vil spise et sunt kosthold. Vi gjør det fordi at, vi vil være på lag med kroppen vår. Det er med næringsrik og sunn mat, vi får overskudd av. Og overskudd, er det noe vi alle vil ha i hverdagen. Overskudd kan man både trene og spise seg til - det hadde du ikke tenkt på. Men det er også viktig å poengtere at, for MYE trening og sunn mat ikke er bra heller. Det er viktig å tillate seg å skeie ut og slappe helt av - med andre ord: RESTITUSJON!

 

Med slike økter er det ikke rart at kroppen trenger hvile.

Du skal ha overskudd når du skal trene - det er de øktene som blir BEST!

 

 

 

 

2 kommentarer

Kristina - fitness og livet

02.03.2013 kl.11:48

Åh endelig noen som tar dette opp. Jeg holder på å skrive et lignende innlegg, og både gruer og gleder meg til å publisere det :)

jaramillo

02.03.2013 kl.12:10

Kristina: På tide at folk får opp øynene, på hva som er realistisk og ikke!! :) Det trengs tydeligvis!

Skriv en ny kommentar

hits