Superfood

Superfood er noe som virkelig begynner å bli populært for helsefreaker. Og det er mange av kjendisene her i Norge som har så smått begynt å ta det med i kostholdet sitt, og som faktisk kan gå god for produktene. Jeg må ærlig innrømme at jeg er ganske nyskjerrig på dette selv, og har nå begynt å lese beatyfood boken.

 

 

 Jeg må si at den virkelig fenget, noe så spennende og interesant - jeg er frelst :-) Er du like nyskjerrig som meg, så kan du lese litt om boken HER. Anbefaler virkelig alle dere som er interesert i en sunnere livsstil om å lese boka. Jeg har selv gått til anskaffelse av chia frø, og skal kjøpe flere produkter når jeg får lønning - som jeg kan skrive mer om litt senere.

 

Kort om Chia frø:

- Chia frø er næringsfulle frø som er fulle av antioksidenter, fiber, protein, kalsium og andre vitaminer og mineraler.

- Chia frø er den rikeste kilden til omega 3 i planteriket.

- Chia frø har mer omega 3 enn laks og mer kalsium enn melk - samt mer fiber, protein og kalsium enn linfrø.

- Chia frø er et fullverdig protein som inneholder alle de essensiele aminosyrene.

-  Chia frø kan absorbere mer enn 12 ganger sin egen vekt i vann, og dermed hjelper å hindre dehydrering.

- Chia frø gir deg mer langsom blodsukkerstigning, altså kan de hjelpe deg dersom du sliter med at du får lyst på mat mellom måltider.

- Chia frø gir deg mer styrke, energi og gjør deg mer utholdende.

- Chia frø trenger ikke å bli knust for at du skal fordøye dem, de kan lett fordøyes av menneskekroppen.

- Innholdet av langkjedede triglyserider bidrar til reduksjon av kolestrolinnholdet i blodet.

- Chia frø kan også bidra til å gi deg en langvarig metthetsfølelse, den kan altså være et sunt og effektiv hjelpemiddel om du vil ned i vekt. Da altså kombinert med et riktig & sunt kosthold.

 

Så hvordan bruker jeg chia frø i kostholdet mitt? Siden jeg så og si spiser havregrøt til frokost fast hver morgen, så blander jeg en liten ss med ciafrø i havregrøten min - før jeg tilsetter vann og koker den. Det flotte med chia frø er at den sveller opp grøten, slik at det virker som om det blir så mye mer. Og det passer utrolig godt for en havregrøtelsker og matmoms som meg! Men du kan også bruke det i mye annet, som for eksempel smoothies og bakst. Flere tips står i boken :-)

 

 

 

Er du mer nyskjerrig ang superfood produktene og bor i Trondheim, så anbefaler jeg at du tar turen innom LIFE HELSEKOST på Trondheim Torg. Der finner du noen flinke, engasjerte og erfarne damer som er villige til å hjelpe deg :-)

 

 
Verdens beste frokost er spist, i mine øyne hvertfall:-) Det gir meg en god start på dagen, og jeg får fylt opp lagrene med alle de viktige næringsstoffene fra både proteiner, karbohydrater og fett som kroppen trenger.  

Nå venter ukas 3. fullkropps styrkeøkt - før det blir jobb i ettermiddag! 

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits